Longarm Quilting service "graag wil ik samen met u, uw mooie quilttop tot een machinaal door mij gequilte quilt maken. Voor alle vragen kunt u mij een mailtje {marpie49@gmail.com} sturen."

zaterdag 7 januari 2012

Van ruilen komt huilen….

van klein naar groot
Is het spreekwoord wat je vroeger altijd kreeg te horen als je iets wou ruilen en je ouders vonden dat eigenlijk niet zo’n goed idee. [heb het zelf vroeger ook tegen die meiden van ons gezegd, hoor]
Nog over
Van dit ruilen laat geen eentje een traan. Het was heel gezellig en er werd best wel veel geruild. Dames die nu niet kwamen ruilen maar wel kijken vonden dit een erg leuk idee en vroegen ons of het nog wel een keer gedaan zou worden.
 
Voor Dineke
In de wandelgangen even aan Cathelijn gevraagd van de Sampler {link}, zij denk dat het er nog wel van komt, om het nog een keertje te doen. 38 lapjes zijn er wat mij betreft van eigenaar verwisselt. Zo leuk, koste me niks maar heb er wel flink wat ander lapjes bij gekregen.
Nieuwe aanwinst.

Gré was de eerste dame die ons [zuslief en mij] gezelschap kwam houden. Natuurlijk hebben we meteen lapjes geruild. 
Geel lapje veranderd van eigenaar
Toen was het eventjes wachten maar dat is niet erg want quiltsters hebben tenslotte genoeg gesprekstof, voordat de volgende dames kwamen. Op de langwerpige foto kan je zien dat er een geel lapje van eigenaar verwisseld word. Had van het wisselen wel meer foto’s willen nemen maar had er gewoon weg geen tijd voor.
 
Beneden in de winkel nog een stelletje lapjes van de lijntjes afgehaald en daar voor de foto een mooie rol van gemaakt. Word er blij van als ik er naar kijk. Dineke had een paar lapjes mee en nam er ook wat mee terug de rest liet ze liggen. 
Inhoud zak voor Dineke
Die hebben wij voor haar geruild want ze wil heel graag een 1000 verschillende lapjes quilt maken, van felle kleurtjes. Dineke  de inhoud van de zak komt eraan. Andere dames hebben ook lapjes achter gelaten en van die word een droomdekentje gemaakt.
Restjes voor droomdekentje
Op de eerste foto kunnen jullie al zien dat ik de maat van het huisje ietsjes veranderd heb. centimeter, vond ik ietsjes te klein, heb het huisje naar tien centimeter vergroot.
Sashings en hoekjesstof + afwerkbiesstof
 Ben ook geslaagd voor de sashings [die onder de huisjes liggen de ondergrond daarvan is zwart] en de hoekblokjes [paars] en de afwerkbies [paarsgestreept]. Voorlopig kan ik heerlijk verder met huisjes maken. Fijn weekend.6 opmerkingen:

katrien zei

Succes met de huisjes.
Leuk idee zo'n ruil.

Chris zei

Dat was dus gelukkig LACHEN! Ik had er héél graag bij willen zijn, alleen al gewoon...er bij te zijn. Gezellig kijken, ontmoeten en kwebbelen. Heerlijk al die kleurtjes en je hebt leuke stofjes voor de sashings en de rest uitgezocht. Jij hoeft, denk ik, het huis niet meer uit, haha.
Nee hoor Marga, geen meanderatelier/winkeltje, haha. Dochter is ook niet meer zo op de hoogte van mijn escapades en ze heeft het druk genoeg met haar eigen Toko. Fijne zondag en ontzettend veel plezier met je huisjes.

Annelies zei

Wat een leuk idee. Veel succes met de huisjes. Ik hoop er binnenkort aan te beginnen.

sylvia zei

grrrrr, nu ik je verhaal lees, toch spijt dat dd en ik niet gekomen zijn!!!......snik

Jenni zei

Wat leuk dat het ruilproject zo goed geslaagd is. Je huisjes zien er ook goed uit!

margaquilt zei

Leuk hoor zo'n ruil project. het ziet er ook allemaal zo kleurrijk uit.
Een mooie manier om even bij te kletsen ideen uit te wisselen en wat zoal nog meer voorbij komt.
Groeten
Marga